Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα προεκλογικά τερτίπια των υποψηφίων...Νέα εποχή με ξεπερασμένες παλαιοκομματικές "υποσχέσεις"....


Τα προεκλογικά τερτίπια των υποψηφίων...Νέα εποχή με ξεπερασμένες παλαιοκομματικές "υποσχέσεις"....


Οργώνουν τα χωριά της Ευρυτανίας οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο των δύο "νέων Καλλικρατικών" δήμων.
Μερικοί ως "ανεξάρτητοι" και άλλοι με τα κομματικά χρίσματα ανα χείρας προσπαθούν να υποθηκεύσουν και να "αρπάξουν" την ψήφο του δύσμοιρου πολίτη που ξαφνικά τους βλέπει να τον επισκέπτονται και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια και να του τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
Και ενώ όλοι τους βάζουν ως προεκλογική τους σημαία την είσοδο της διοίκησης των δήμων στη νέα εποχή και την νέα πρόκληση εν τούτοις δεν ξεχνούν τους ξεπερασμένους και παλαιοκομματικούς τρόπους τους.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!
Από πού να ξεκινήσουμε. Άλλωστε και με τα μηνύματα που μας στέλνεται δείχνουν οι περισσότεροι από εσάς ότι τους έχετε πάρει χαμπάρι και οι ξεπερασμένοι μέθοδοι ταξίματος και "ψησίματος" πλέον δεν περνούν.
Ο ένας υποψήφιος πηγαίνει στο ένα χωριό και χωρίς να κάνει τουλάχιστον μια αποτίμηση των αναγκών και των προβλημάτων τάζει....καινούργιους δρόμους,σχολεία(και ας μην υπάρχουν μαθητές),καινούργιες πλατείες και ότι άλλο θα προκαλέσει το θαυμασμό του γέροντα-ντισσας που τον κοιτάει στα μάτια.
Ο άλλος υποψήφιος γυρνώντας τα χωριά του δήμου του ,βλέποντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν...σκουπίδια-ακατάλληλοι δρόμοι κ.α,δεν δίνει λύσεις....απλά τάζει ότι δια μαγείας μετά τις εκλογές ως ένας "μάγος" θα τα λύσει ή απλά θα τα "μεταφέρει¨ στο διπλανό χωριό !!!!!(Το ακούσαμε και αυτό κάπου στα χωριά του Ασπροποτάμου)...
Ένας άλλος ,βλέποντας και την δυνατότητα του νέου δημάρχου να μπορεί να αλλάξει έστω και μια φορά την έδρα του δήμου...,για να αρπάξει την ψήφο των δυσαρεστημένων κατοίκων
της Φραγκίστας και των όμορων δήμων...άκουσον..άκουσον....τάζει ότι με το που θα πάρει την καρέκλα ,χωρίς πολλά-πολλά θα αλλάξει την έδρα του δήμου.....
Και τι είναι κύριε υποψήφιε η έδρα ,ρωτάω εγώ..,τσιφλίκι σου και ο γάιδαρος σου να τον πηγαίνεις από εδώ και κει!!!!
Αυτή είναι κύριοι αυτιδιοικητικοί η νέα εποχή και το νέο ήθος και ύφος του δημάρχου για εσάς...;;;;
Επειδή ,όπως λέει ο σοφός λαός μας,"κακό χωριό τα λίγα σπίτια" απλά σας λέω τούτο....
Ή βοηθήστε πραγματικά αυτόν τον έρημο τόπο...ή...απλά έχετε χρόνο να παραιτηθεί τε...
Και να είστε σίγουροι πως ο λαός της Ευρυτανίας δεν ξεχνά(το απέδειξε πρόσφατα άλλωστε)...Θα σας ευγνωμονεί που δεν καταστρέψατε αυτόν τον τόπο με την αποχώρηση σας.
Και αν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτά...Απλά αποδείξτε το
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/