Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το μοναδικό χωριό της πατρίδας μας ,ίσως και εκτός αυτής, χωρίς πλατεία.


Κίνηση Πολιτών
Πρασιάς Ευρυτανίας
Σε όλα τα χωριά της Ελλάδας μας όλοι έχουν τουλάχιστον από μια πλατεία στρωμένη με πέτρινες πλάκες με την πετρόκτιστη εκκλησιά της στην άκρη ,στο κέντρο ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που προστατευτικά την σκεπάζει και φυσικά δεν λείπει ποτέ η λιθόκτιστη βρύση η οποία, αστέρευτη κι ασταμάτητη, περιμένει να ξεδιψάσει τον κουρασμένο επισκέπτη. Γύρω της υπάρχουν ένα-δυο καφενεία και μετά απλώνονται τα σπίτια, μικρά και μεγάλα.
Δυστυχώς αυτή την εικόνα δεν την ζούν εδώ και κάμποσα χρόνια γενιές,με γενιές στο Βασιλέσι Πρασιάς Ευρυτανίας,στα ορεινά Άγραφα.
Οι κάτοικοι του δεν έχουν το χώρο ,που θα μπορούν να βρεθούν με το συγχωριανό τους,να πούνε τα προβλήματα τους,να πιούν το καφεδάκι τους και γενικά να σταθούν να ξαποστάσουν. Και φυσικά για τα μικρά παιδιά ούτε λόγος να γίνεται. Ούτε μια μικρή παιδική χαρά και έναν χώρο όπου θα μπορούν να παίξουν χωρίς να έχουν το φόβο να μην χτυπήσουν.
Τώρα λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα....
Ευρυτανία δεν είναι μόνο το Καρπενήσι και τα γύρω χωριά......
Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο χωριό ,όπως ο απαράδεκτος δρόμος,η εγκατάλειψη των βυζαντινών εκκλησιών της,το νερό,η έλλειψη αγροτικού ιατρείου κ.α
Συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι ο νέος κόσμος να αφήνει το χωριό και η ερήμωση και η εγκατάλειψη να στοιχειώνουν το ιστορικό αυτό χωριό.