Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
* Κατατέθηκαν τελικά και οι Συνδυασμοί των υποψηφίων Δημάρχων του τόπου μας και όλοι πλέον ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη της ψήφου. Από μια πρώτη ματιά που έριξα στους καταλόγους, διαπίστωσα ότι αρκετοί είναι οι νέοι που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά και αυτό αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην έκβαση αυτής της πολιτικής αναμέτρησης καθότι οι ψηφοφόροι δείχνουν τελευταία να εμπιστεύονται τους νέους.

* Αν θέλετε τα προγνωστικά μου, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι και στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας οι αναμετρήσεις θα είναι δύσκολες και πονηρές. Ας μην βιαστούν λοιπόν κάποιοι «μερακλήδες» να βγάλουν από τώρα τους νικητές γιατί θα την πατήσουν.

* Πάντως κάποιοι περιμένουν πως και πως για να βγάλουν το άχτι τους. Αν γίνει όμως το ποθούμενο γι΄ αυτούς 3-0, θα γίνει της μουρλής. Έτσι είναι αυτά. Στην πολιτική τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα ακριβά.

* Παραξενεύτηκαν κάποιοι για την συμπεριφορά των ψηφοφόρων των χωριών Ανατ. και Δυτ. Φραγκίστας, όσον αφορά την αδιαφορία τους για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γιατί τέτοια παραξενιά ρε αδέλφια; «Που ήταν όλοι αυτοί, όταν εμείς τρέχαμε για την έδρα και παρουσιάστηκαν τώρα» μου είπε με νόημα ένας «πράσινος» κάτοικος από τα χωριά αυτά. Αλήθεια που ήσασταν ρε παλικάρια σεις και οι καπεταναίοι σας.

* Χαμός έγινε την Κυριακή το βράδυ, μέχρι να κλείσουν οριστικά οι Συνδυασμοί. Σε κάποιο επιτελείο μάλιστα η αγωνία κράτησε μέχρι και τις 11,45 μ.μ..
* Ακούγεται τελευταία ότι υπάρχουν δυο επιστολές που αν δουν το φως της δημοσιότητας, κάποιοι θα χάσουν τις εκλογές και τον ύπνο τους. Απ΄ ότι γνωρίζω πρόκειται να κυκλοφορήσουν λίγο πριν την 7η Νοεμβρίου και αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στο εκλογικό σώμα….

* Δεν γνωρίζω για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποψ. Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη και του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Θέμου Αναστασιάδη. Την περασμένη Δευτέρα πάντως στην εκπομπή του θέμου, στην οθόνη της TV, διαβάσαμε πολλά και περίεργα...

* Ήλθε η ώρα να πάει κάθε κατεργάρης στην θέση του και μεταξύ αυτών, εκείνος ο περίεργος τύπος που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παραποιεί μονίμως την αλήθεια.

* Όλα τα είχα ακούσει σε τούτο το παράξενο κόσμο, το ότι όμως έχει θεσπιστεί και Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών," που γιορτάζεται στις 15η Οκτωβρίου, δεν έλεγα ότι θα το ακούσω. Παρόλα αυτά η UNICEF με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού για τρίτη χρονιά, καλεί πάνω από 200 εκατομμύρια μαθητές, γονείς, δασκάλους, κυβερνητικούς υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο να κάνουν αυτή την πρακτική μια τακτική καθημερινή συνήθεια. "Κάθε χρόνο, οι διαρροϊκές ασθένειες και οι οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις γίνονται αιτία για τον θάνατο περισσότερων των 3,5 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, κυρίως μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό, βοηθά να μειωθούν τα κρούσματα διαρροϊκών ασθενειών κατά 40%", επισημαίνει η UNICEFhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/