Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010
Ως τα μεσάνυχτα Κυριακής η κατάθεση συνδυασμών
Ανοιχτό θα είναι την Κυριακή το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας

Καθοριστικά και κρίσιμα για όλους τους φέρελπις υποψηφίους δημάρχους του νομού Ευρυτανίας θα αποδειχθούν τα μεσάνυχτα της προσεχής Κυριακής. Ως την ώρα που οι δείκτες των ρολογιών θα δείξουν 11.59 βράδυ Κυριακής 17 Οκτωβρίου, έχουν τη δυνατότητα οι επικεφαλής των συνδυασμών να υποβάλουν τους συνδυασμούς που θα έχουν συγκροτήσει για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην αρένα της εκλογικής μάχης της 7ης Νοεμβρίου.
Ουσιαστικά όλοι οι επικεφαλής που ηγούνται συνδυασμών στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τον χρόνο, μιας και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, αφού οι όποιες επαφές και βολιδοσκοπήσεις μπορούν να κάνουν προς εν δυνάμει υποψηφίους είναι σήμερα Σάββατο και ως αύριο το βράδυ της Κυριακής. Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι δήμαρχοι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα πρέπει να έχουν καταθέσει τον συνδυασμό τους στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας για να ελεγχθεί από τις αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες του διοικητικού Πρωτοδικείου ώστε να θεωρηθεί έγκυρος για να κατέλθει στην εκλογική αναμέτρηση.
Βέβαια το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους συνδυασμούς των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους με τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας μέχρι αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσουν με ασφάλεια να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους στα αρμόδια Πρωτοδικεία έως τις 17 Οκτωβρίου. Και Η έκκληση αυτή γίνεται λόγω της εξαγγελθείσης πρόθεσης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου, μιας και οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζητούν νέα εκλογική αποζημίωση για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στους Δήμους.
Βέβαια η κατάθεση των συνδυασμών ήταν να γίνει αρχικώς ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, αλλά πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών όρισε νέα καταλυτική ημερομηνία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Για αυτό και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Νομού αυτές τις μέρες βρίσκονται με την αδρεναλίνη στα ύψη μιας και θα πρέπει να καλύψουν όπου έχουν κενά σε δημοτικές ενότητες του συνδυασμούς ή σε τοπικά συμβούλια, να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους για να τους ακολουθήσουν στην πρώτη εκλογική μάχη του “Καλλικράτη”.
Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων θα γίνει τη δέκατη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή η εγκυρότητα των συνδυασμών θα ανακοινωθεί ως τα το βράδυ του Σαββάτου της 23ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τους Συνδυασμούς, σε όλα τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων, γίνονται οι τελευταίες κυριολεκτικά κινήσεις λίγο πριν το τελικό κλείσιμο.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στον Δήμο Αγράφων ο Τάτσης έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο, ενώ αντιθέτως ο Μπαμπαλής στον Δήμο Φραγκίστας έχει τεράστιες δυσκολίες.
Στον Δήμο Καρπενησίου και οι δύο βασικοί διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου έχουν έτοιμα τα ψηφοδέλτιά τους και όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπυ που θα κριθεί στις λεπτομέρειεςhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/