Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων


Η απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, καθώς και η κλιμάκωση επεισοδίων εις βάρος Ελλήνων και ξένων μεταφορέων στις εθνικές οδούς, οδηγεί στα άκρα την κατάσταση. Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη αυτήν την ώρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για με την οποία επιτρέπεται στα ιδιωτικά φορτηγά να εκτελούν δημόσιες μεταφορές. Συνεδριάζουν το απόγευμα η ΕΣΕΕ με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Στη διάρκεια της μαραθώνιας (άνω των έξι ωρών) Γενικής Συνέλευσης των σωματείων του κλάδου των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, 76 ψήφοι υπέρ, 6 κατά και 14 λευκά, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις εκκλήσεις της αγοράς.Αυτήν την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκεται η εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Παράλληλα, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο νόμος θα εφαρμοστεί.
Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τόνισε: «Μας απογοητεύει και μας προβληματίζει η απόφαση. Ζητήσαμε μια εβδομάδα ανακωχή για να αδειάσουν τα λιμάνια από τα κοντέινερ και να πάνε εμπορεύματα στα νησιά. Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι εσωτερικό συνδικαλιστικό των μεταφορέων και αποφασίσει μια επιτροπή αγώνα. Διάλεξαν έναν μοναχικό δρόμο».
Ο κ. Κορκίδης δήλωσε πως «δεν είναι τραγικές οι ελλείψεις προϊόντων, αλλά η αγορά δεν μπορεί να δουλέψει υπό ομηρεία» και πρόσθεσε πως σημαντικό πρόβλημα έχουν οι βιοτεχνίες και το χονδρεμπόριο που δεν μπορούν να παραλάβουν πρώτες ύλες.Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανακοίνωσε πως το απόγευμα θα έχει σύσκεψη με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ.Κασιμάτη, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της αγοράς, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων.Ο κ. Κορκίδης ζήτησε εκ νέου παρέμβαση από την κυβέρνηση.
Newsroom ΔΟΛ