Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010


Στα Άγραφα το ετήσιο συνέδριο νέων αγροτών





Στην Καρδίτσα πραγματοποιείται το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.). Το φετινό συνέδριο διοργανώνει η ΕΝΑ Καρδίτσας, από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2010, με θέμα: «Νέοι Αγρότες, Νέες Αγορές, Νέες Προοπτικές». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Δασικό Χωριό «ΔΡΥΑΔΕΣ» του Δήμου Ιτάμου Καρδίτσα, σε ένα ξεχωριστό τοπίο, βυθισμένο κυριολεκτικά στα καταπράσινα βουνά των Αγράφων, ανάμεσα σε ποτάμια και πηγές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΝΑ Καρδίτσας, η φετινή συνάντηση πραγματοποιείται λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα δύσκολης και επίπονης περιόδου για τις Νέες και του Νέους Αγρότες της χώρας.

Αξίζει να αναφερθούν:

• τα προβλήματα από την προκήρυξη του Μέτρου 1.2.1 για την ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών,

• τα παραγωγικά προβλήματα όλων σχεδόν των καλλιεργειών της χώρας,

• τη δυσκολία να βρεθούν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα δομής της ελληνικής γεωργίας, όπως η εθνική στρατηγική (με την συμμετοχή των αγροτών στις αποφάσεις), οι νομοθετικές παρεμβάσεις που εκκρεμούν, οι παρεμβάσεις στην αγορά και στους στρεβλούς κανόνες λειτουργίας της.

• την αναμενόμενη τροποποίηση της ΚΑΠ από το 2013 και μετά η οποία θα φέρει αλλαγές, ανατροπές και προσαρμογές στον τρόπο διαχείρισης των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεωνhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/