Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Με πάνω απο 20000 κενά ξεκινά η νέα σχολική χρονιά


Η σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, ομολόγησε χθες η υπουργός Παιδείας



Εμφραγμα προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η ομολογία της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου ότι η εφετινή σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών.

Η υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι εφέτος θα είναι η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά, καθώς θα έχουμε τους μισούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων (11.466 άτομα αποχώρησαν από τα σχολεία ολόκληρης της χώρας). Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένας στους εννέα εκπαιδευτικούς υπέβαλε εφέτος παραίτηση, ενώ την ίδια στιγμή οι μόνιμοι διορισμοί μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (διορίστηκαν 2.825 άτομα). Το μέτρο του περιορισμού των αποσπάσεων φαίνεται ότι δεν απέδωσε, καθώς έχουν επιστρέψει στα σχολεία λιγότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους θα επιστρέψουν πιθανότατα σε διοικητικά πόστα, καθώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά τη χώρα «άδειασαν» και καλούν τώρα για νέες αποσπάσεις.

Αδιάλλακτοι είναι όμως και οι εκπαιδευτικοί, που απειλούν το υπουργείο Παιδείας με «ανταρσία» εάν ακολουθήσει τη μόνη διέξοδο που έχει και ζητήσει υπερωρίες ή μετακινήσεις δασκάλων και καθηγητών. Ολα αυτά ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη η πρώτη εφετινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας, με τη μορφή παράστασης διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Ορατός ο κίνδυνος για ελλείψεις στα σχολεία της Ευρυτανίας

Μπορεί σε όλο τον νομό να ήταν ελάχιστοι οι εκπαιδευτικοί της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την κάλυψη κενών θέσεων κυρίως στα Δημοτικά Σχολεία του νομού και σε κάποιες ειδικότητες στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Για φέτος κατατέθηκαν μόλις 6 αιτήσεις για συνταξιοδότηση, σε αντίθεση με πέρυσι που οι αιτήσεις ήταν 5. Αντίστοιχα και στην Α΄θμια Εκπαίδευση ,στα Δημοτικά Σχολεία, κατατέθηκαν φέτος μόλις 4 αιτήσεις συνταξιοδότησηςhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/