Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010


Αντάμωμα Τριδενδριωτών και φίλων....

Με "άρωμα"...Πρασιάς......





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού Τριδενδριωτών διοργανώνει στις 17 Ιουλίου αντάμωμα στο χώρο της πλατείας του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο χωριό των Αγράφων.

Από τους πιο δραστήριους Συλλόγους της Ευρυτανίας που πρόεδρος της είναι η συμπατριώτισσα μας απο το Βασιλέσι Πρασιάς Κουκουράβα-Σταμουλτά Γεωργία (βλέπε φώτο).

Το Τρίδενδρο, πρώην Βελισδόνι με οικισμό του το Δένδρο (βρίσκεται μες τα όρια του Τριδένδρου, αλλά είναι οικισμός των (Βραγγιανών), βρίσκεται δυτικά του Αγραφιώτη ποταμού.

Χωριό του Νίκου Βελισδονίτη, μαθητή του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού, ο οποίος σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και διετέλεσε γιατρός του Σουλτάνου κατά τον 17ο αιώνα. Με πολλά σχετικά συγγράμματα κι όπως λένε, στη θέση ''Πύργους'' (χαλάσματα κτίσματος) του χωριού, λειτούργησε σχολείο ιατρικής.

Νότια του χωριού, στη θέση ''Κελιά'' στα Γαταίϊκα, βρίσκονται πολλά ερείπια κτισμάτων, κατά πάσα πιθανότητα κελιά της μονής της Στάνας, μιας και μικρή η απόσταση μεταξύ τους. Στο χωριό επίσης υπάρχει ένας τεράστιος πλάτανος που χρησίμευσε από τριμελή οικογένεια ως σπίτι. Εκεί και τα θεμέλια της Αγίας Παρασκευής που χτίζεται σε ανάμνηση παλιότερης στο ίδιο σημείο.

Από το Τρίδενδρο φεύγει δρόμος με φοβερή θέα τα αγραφιώτικα βουνά και φτάνει στον ποιμενικό οικισμό Ασπρόρεμα.

Στηρίξτε την προσπάθεια τους και παρευρεθείτε στην εκδήλωση .Σας περιμένει πολύς χορός,πλούσια παραδοσιακά φαγητά με την συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής

Κάθε επιτυχία στον Σύλλογο