Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010Κλίμα εσωστρέφειας για τη Νέα Δημοκρατία στο νομό




Οι εκλογές για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου συμβουλίου της ΝΟ.ΔΕ Ευρυτανίας έφερε στην επιφάνεια το κλίμα εσωστρέφειας που υπέβοσκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά μετά την αποχώρηση της κας Μπακογιάννη.





Οι εκλογές





Μετά την εκλογή του κ. Τάκη Χρυσικού στη θέση του προέδρου από την βάση, τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης κλήθηκαν να επιλέξουν τους υπόλοιπους εκλεκτούς που θα συμπλήρωναν το συμβούλιο της ΝΟ.ΔΕ αλλά και την Νομαρχιακή εκτελεστική επιτροπή (ΝΟΜ.ΕΚ.Ε).





Θυμίζουμε ότι στις εκλογές πρώτος είχε έρθει ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Στέλιος Δημητρόπουλος, ενώ εκτός είχε μείνει ο πρόεδρος της Τ.Ο. Καρπενησίου κ. Κολοκύθας Δημήτριος. Ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία κ. Αρβανίτης Χρήστος καταλάμβανε αυτόματα θέση στο συμβούλιο λόγω του ότι είχε αποσπάσει ποσοστό άνω του 40% στις εκλογές.





Η συγκρότηση σε σώμα





Η μεγάλη μάχη δόθηκε όταν τα μέλη της νομαρχιακής συγκεντρώθηκαν για την εκλογή του αντιπροέδρου και του ταμία. Ο κ. Αρβανίτης θεωρούσε ότι θα έπρεπε να λάβει την θέση τού αντιπροέδρου, καθώς σε δηλώσεις του, το βράδυ της εκλογής του, αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί ο κ. Χρυσικός.





Την θέση του αντιπροέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιζητούσε και ο πρώτος σε σταυρούς κ. Στέλιος Δημητρόπουλος. Την τελευταία στιγμή στο παιχνίδι μπήκε και ο πρόεδρος της Τ.Ο Καρπενησίου κ. Δημήτριος Κολοκύθας, που μπήκε στην ΝΟ.ΔΕ από το «παράθυρο», καθώς παραιτήθηκε το μέλος κ. Στάθης Φακίτσας.





Ο κ. Δημητρόπουλος, βλέποντας το κλίμα να φορτίζεται επικίνδυνα, αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα, αλλά να στηρίξει τον κ. Αρβανίτη. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας κάποια μέλη αποχώρησαν, καταγγέλλοντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος. Τελικά αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Κολοκύθας, που οι παροικούντες στην γαλάζια Ιερουσαλήμ λένε ότι υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο κ. Χρυσικό.





Για την θέση του ταμία υποψήφιοι ήταν οι κ.κ. Καββαδίας Κωνσταντίνος και Καραγιάννης Δημήτριος που ισοψήφησαν και ταμίας αναδείχτηκε ο κ. Καββαδίας, ύστερα από κλήρωση.













Η ΝΟΜΕΚΕ





Εκεί που πραγματικά έγινε χαμός ήταν κατά την διάρκεια της εκλογής της ΝΟΜΕΚΕ, το καταστατικό προέβλεπε στην ψηφοφορία οι ψηφοφόροι να μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα υποψήφιο αλλά από παρανόηση στα ψηφοδέλτια μπήκαν μέχρι τρείς σταυροί. Κάποια μέλη αντέδρασαν αλλά δεν εισακούστηκαν από την ηγεσία της ΝΟ.ΔΕ. μετά το πέρας της ψηφοφορίας τρία απ΄ αυτά συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας για την διαδικασία και την απέστειλαν στον πρόεδρο του κόμματος κ. Σαμαρά.





Τα πρώτα μηνύματα για την νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο νομό δεν είναι ενθαρρυντικά. Η φυγή της κας Μπακογιάννη, που, σημειωτέον, έχει αρκετή πολιτική δύναμη στο νομό, έχει προκαλέσει αμηχανία και φυγόκεντρες τάσεις σε αρκετά στελέχη. Μερικά απ΄ αυτά αναμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις της κας Μπακογιάννη και πιθανόν να την ακολουθήσουν στο νέο πολιτικό φορέα που κυοφορείται. Κάποια άλλα στελέχη προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες με την νέα πολιτική ηγεσία του κόμματος.





Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα αποτελέσουν την πρώτη δοκιμασία για τη συνοχή της παράταξης, συνοχή που τίθεται υπό αμφισβήτηση, τουλάχιστον στο νομό μας. Ο νέος πρόεδρος, που έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητες του με την συμμετοχή στην πανελλήνια συνδιάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ και την συμμετοχή του στο συνέδριο, καλείται να υπερασπιστεί τη συνοχή του κόμματος ή, τουλάχιστον, να διαφυλάξει τα προσχήματαhttp://eyrytanikostipos.blogspot.com/2010/07/blog-post_8267.html#more