Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ντόρα: Δεν θέλω "κόμμα Μπακογιάννη"


Άρθρο από το Hellenic Business (www.hbnews.gr)



"Την ίδρυση νέου κόμματος στο προσεχές διάστημα προαναγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην Κυριακάτικη εφημερίδα Real News την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται το Συνέδριο της ΝΔ. «Θα είμαι έτοιμη» όποτε κι αν γίνουν εκλογές τονίζει και διευκρινίζει ότι ψάχνει τους ανθρώπους που δεν έχουν εκφραστεί έως τώρα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, η Ντόρα Μπακογιάννη αποφεύγει να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ίδρυση του νέου κόμματος, ωστόσο στην ερώτηση: «Όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα είστε έτοιμη;», η απάντηση είναι: «Θα είμαι».Η κ. Μπακογιάννη περιγράφει ένα μη προσωποπαγές κόμμα.

«Οι δομές στις οποίες θα στηθεί ένα νέο κόμμα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικές. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν σε αυτό θα έχουν λόγο, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί η λογική των αποκλεισμών. Δεν θέλω "κόμμα Μπακογιάννη". Αν ήταν έτσι, περνάω καλύτερα σπίτι μου. Θέλω να μπορέσω να εκφράσω όλον αυτόν τον κόσμο που παρακολουθεί άναυδος και αμέτοχος το σημερινό χάλι».

Για να μπορέσει να δει φως στο βάθος του τούνελ η κοινωνία, πρέπει καταρχήν να πειστεί ότι, ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έμαθαν από τα λάθη τους. Υπάρχουν πολιτικοί που δεν φοβούνται να κάνουν αυτοκριτική, που δεν φοβούνται τις πικρές αλήθειες και που είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν και οι ίδιοι και να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά».

Η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι «αυτό το οποίο πρέπει να ψάξουμε είναι τους ανθρώπους που δεν έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα. Αυτό που ονομάζεται "η σιωπηλή, η σκεπτόμενη πλειοψηφία"» και σημειώνει ότι έχει ήδη ανακαλύψει αρκετούς από αυτούς