Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010


Έκθεση προβολής του ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας στο Σύνταγμα





Παρουσία υπουργών, πολλών βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων, πολλών αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, αλλά και πλήθους κόσμου έγιναν χθες ( 15-6-2010) τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τόσα πολλά, τόσο κοντά» που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Σύνταγμα (Αθήνα) και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010.

Στη σύντομη ομιλία της η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα την έκθεση προβολής του ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας εδώ στο Σύνταγμα. Στα πλαίσια του ΕΣΠΑ προβλέπεται να απορροφήσουμε στη Στερεά Ελλάδα 525 εκατομμύρια ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί σημαντικές δράσεις στους τομείς των Μεταφορών, της Ναυτιλίας, του Περιβάλλοντος, της Υγείας και των Κοινωνικών Υποδομών, της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, της Αστικής Αναγέννησης. Μέσω της έκθεσης με τίτλο «Τόσα πολλά, τόσο κοντά» θέλουμε να δείξουμε στους κατοίκους της Αθήνας έργα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά παράλληλα να προβάλλουμε σε κάθε Αθηναίο και Αθηναία τις όμορφες γωνιές που είναι δίπλα στην Πρωτεύουσα και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε ακόμα και ένα Σαββατοκύριακο. Σ’ αυτές τις τριήμερες εκδηλώσεις όλοι οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να δοκιμάσουν ρουμελιώτικες γεύσεις αλλά και να παρακολουθήσουν τη ζωντανή παράδοση της Στερεάς Ελλάδας μέσα από τα χορευτικά συγκροτήματα των νομών της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.»

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου κήρυξε επίσημα τα εγκαίνια με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη ενώ το παρών έδωσε και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή. Στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αξίζει να αναφερθούν οι παραδοσιακοί χοροί της Φθιώτιδας που χόρεψαν τα μέλη του Συλλόγου Αινιάνες από την Υπάτη, η παρουσία μελών της Φιλαρμονικής Λαμίας αλλά και το γαστρονομικό ταξίδι στη Ρούμελη που ετοίμασε ο γνωστός CHEF κ. Ηλίας Σκουλάς με βιολογικά και άλλα προϊόντα που ήταν χορηγίες συνεταιρισμών και εταιριών της Περιφέρειας