Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

AGRAFA NEWS Από που πάνε για τα ψηλά βουνά…


Όταν ένα ολόκληρο κράτος αδυνατεί και δηλώνει αναρμόδιο να βάλλει πινακίδες κατεύθυνσης προορισμού προς το Δήμο Αγράφων, τότε τα πράγματα είναι σοβαρότερα απ’ ότι φαίνονται.
Όσοι ταξίδεψαν τις μέρες του Πάσχα προς τα χωριά μας, πρώτα χάρηκαν για τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και για την συντόμευση του χρόνου από Αθήνα και μετά ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού να φθάσουν στα χωριά μας.
Όσοι οδηγοί προτίμησαν να μεταβούν στον Δήμο Αγράφων  ή στον ορεινό Βάλτο μέσω της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όσο και αν έψαξαν δεν βρήκαν καμία πινακίδα που να τους κατευθύνει στον προορισμό τους. Αν μάλιστα ταξίδεψαν νυχτερινές ώρες και για πρώτη φορά, καμία ελπίδα να φθάσουν στα χωριά μας.
Το ίδιο, και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που θέλουν να ταξιδέψουν στα χωριά μας από τους γειτονικούς Νομούς Άρτας και Καρδίτσας. Καμία σήμανση, καμία πιθανότητα να φθάσουν στον προορισμό τους, χωρίς βοηθητικά τηλεφωνήματα και χωρίς τη βοήθεια των πολιτών που συναντούν ή αναζητούν.
Επειδή η πιο πάνω περιγραφή της κατάστασης δεν έχει κανένα στοιχείο υπερβολής και απλά αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα, παρακαλούμε θερμά τους θεσμικούς φορείς που μας εκπροσωπούν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να αρθεί η απομόνωση και ο αποκλεισμός του Δήμου Αγράφων.
ΥΓ
Στην είσοδο του Καρπενησίου και καλά κάνουν, σε απόσταση 30 μόλις μέτρων έχει 7 πινακίδες προορισμού προς την πόλη.