Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων του Νομού Φθιώτιδας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'', συγχαίρει θερμά τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του 25ου Πανελληνίου Οργανωτικού Συνεδρίου των Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ειδικότερα τον «Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας» και φυσικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017, στην πόλη του Αγρινίου με την συμμετοχή των συλλόγων Σαρακατσαναίων και πλήθος κόσμου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων του Νομού Φθιώτιδας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'', συγχαίρει θερμά τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του 25ου Πανελληνίου Οργανωτικού Συνεδρίου των Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ειδικότερα τον «Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας» και φυσικά την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ).
Η πρώτη ημέρα του τριήμερου συνεδρίου, Παρασκευή 17 Μαρτίου, ήταν αφιερωμένη στα ''ΑΓΡΑΦΑ'' στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και περιελάμβανε αναφορά στην γη των προγόνων μας αλλά και αναπαράσταση του ''σαρακατσάνικου προξενιού'', σαρακατσάνικα τραγούδια απο σαρακατσάνους τραγουδιστές αλλά και τη χορωδία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας Κων. Αλεξάκης ,η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Χριστίνα Σταρακά, οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Αγράφων, ο Κ. Γεώργιος Καψάλης πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων -καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος ΔΕ και ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων σαρακατσαναίων Γεώρ. Μουτσιάνας.
Το πρωί του Σαββάτου χτύπησε η καρδιά του 25ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων στο συνεδριακό κέντρο του Αγρινίου με παράθεσης των έξι συνολικά εισηγήσεων των προταθέντων συλλόγων. Ο Σύνδεσμός μας με εισηγήτρια την Γενική Γραμματέα του συλλόγου μας, Μακρυγιάννη Ελένη, παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Σαρακατσάνικη Νεολαία: Λόγοι Σύστασης- Τρόποι Ένταξης», όπου τονίστηκε ιδιαίτερα η πρωταρχική σημασία σύστασης τέτοιων ομάδων που θα αποτελέσουν τη συνέχεια του σαρακατσάνικου φύλου. Η παραπάνω εισήγηση επιστεγάστηκε και με την παρουσία ενός πεντάλεπτου βίντεο με συνεντεύξεις από ένα δείγμα νέων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν ακόμη σε ομάδες νεολαίας και φοιτητών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρόμερου Ευρυτανίας, κ. Κων/νο Αλεξάκη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του για την άψογη φιλοξενία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της διοργάνωσης. Ο Σύνδεσμός μας παραβρέθηκε στο συνέδριο με την παρουσία του Προέδρου, μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, παλαιών προέδρων αλλά και αντιπροσώπων του συνδέσμου μας στην ΠΟΣΣ.
Οι εργασίες του πανελλήνιου οργανωτικού συνεδρίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 με ενημέρωση-ψηφισμα επί του Διοικητικού -οικονομικού απολογισμού, θεμάτων σχετιζομένων με τους συλλόγους και ανάθεση 26ου οργανωτικού συνεδρίου. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να συγχαρούμε το Σύλλογο Σαρακατσαναίων του Νομού Θεσσαλονίκης "Η Ένωση" που επιλέχθηκε προκειμένου να αναλάβει την διεξαγωγή της διοργάνωσης του 26ου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του συλλόγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Καλή Αντάμωση!!!