Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Το 1ο θεματικό εργαστήρι στο Δήμο Αγράφων για την προώθηση της Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 1ο θεματικό εργαστήρι στο Δήμο Αγράφων για την προώθηση της Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

Το 1ο θεματικό εργαστήρι σχετικά με δράσεις για την προώθηση της Απασχόλησης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Αγράφων και η Α.Σ. Ευρυτανία «Πρωτοβουλία για την Απασχόληση», στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Κερασοχώρι.
Η ενημέρωση για την πράξη «δράσεις για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας» έγινε από την Γεν. Γραμματέα Καρπενησίου κα Γιάννα Χορμόβα και από την υπεύθυνη της δράσης στο Δήμο Καρπενησίου κα Ευσταθία Τόλη. Η εν λόγω πράξη απευθύνεται κυρίως σε ανέργους και νέους αγρότες ή κτηνοτρόφους και στοχεύει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη του τομέα κατάρτισης και ενημέρωσης.
Στην ημερίδα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξία των συνεταιρισμών επί του κοινωνικού συνόλου, στα προγράμματα που πρόκειται να τρέξουν στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, ενώ συζητήθηκε ο ρόλος του Δήμου Αγράφων στην άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση ή να μετέχουν σε συνεταιρισμό. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο  κάθε πολίτης  μπορεί να ενημερώνετε και ατομικά παρακολουθώντας ηλεκτρονικά της προδημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες www.minagric.gr και www.espa.gr
Την ημερίδα συντόνισε ο Γραμματέας του Δ.Σ. Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για συλλογική οργάνωση στην οποία ωφείλουμε να επενδύσουμε ώστε να κερδίσουμε περισσότερα για τον τόπο μας. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Τάκης και Βασιλική Φεγγούλη, εργαζόμενοι και συνεργάτες του Δήμου Αγράφων και δημότες.