Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων                                      
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318                                                             Κερασοχώρι, 23 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



          Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την οργάνωση των αυτοψιών στα πληγέντα κτίσματα από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστελιδη Τασιού.

Στην σύσκεψη παρόντες ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Τασιός, η Δ/ντρια της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού,   κα Κλεάνθη με κλιμάκιο μηχανικών της υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Αγράφων κος Μπαμπαλής με τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών,  ο Δήμαρχος Καρπενησίου κος Σουλιώτης με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κα Καλαντζή και κος Φακίτσας με τους εκπρόσωπους των αρμοδίων υπηρεσιών από την Π.Ε. Ευρυτανίας.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΕΦΚ ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς για τις διατάξεις που καθορίζουν την λήψη  Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων κτιρίων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως αυτά καθορίζονται από τα α) ΦΕΚ1143/16-6-2015  και β) ΦΕΚ1144/16-6-2015 τα οποία και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων (www.dimos-agrafon.gr/).
          Επίσκεψη και αυτοψία καθορίστηκε εχθές 22/07/2015 στην Τοπική Κοινότητα Αγράφων, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος Αγράφων και το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ θα την επισκεφτούν. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα σημεία,  σε επόμενες επισκέψεις της ΔΑΕΦΚ, μέσα στον Αύγουστο με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου μας, οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, μπορούν να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να λάβουν τη Στεγαστική Συνδρομή με τη μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και 40% Άτοκου Δανείου.