Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα



ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Με ευθύνη και της Επιτροπής που είναι μέλος της τρόικας χιλιάδες Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα.


Παρέμβαση για την πρόσβαση στα φάρμακα στην ΕΕ έκανε χτες 11/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο .
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, τα θέματα που απασχολούν τους φτωχοποιημένους από τη λιτότητα πολίτες του Ευρωπαϊκού Νότου σε σχέση με την πρόσβαση στα φάρμακα επικεντρώνονται πρώτον στις υψηλές τιμές και δεύτερον στην απόφαση της Ε.Ε. να μετατραπεί το φάρμακο από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.
Ο Νότης Μαριάς τόνισε πως: ''Στην Ελλάδα λόγω του μνημονίου χιλιάδες Έλληνες δυσκολεύονται πλέον να προμηθευτούν φάρμακα. Αυτό ισχύει για τους καρκινοπαθείς και άλλους βαριά πάσχοντες ασθενείς. Γι' αυτό πλέον δημιουργήθηκαν δεκάδες κοινωνικά  ιατρεία που προσφέρουν δωρεάν φάρμακα στους ανέργους. Ταυτόχρονα η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που επέβαλε η τρόικα και το μνημόνιο μείωσαν δραστικά τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων στα οποία πλέον παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις βασικών φαρμάκων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς''.
Και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατέληξε: ''Επομένως, με ευθύνη και της Επιτροπής που είναι μέλος της τρόικας χιλιάδες Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα. Συγχαρητήρια κύριοι της Επιτροπής''.     

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: