Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με τον σεισμό της 18ης Νοεμβρίου στην Εύβοια



Λαμία, 18 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως γνωστόν,  στις 18/11/2014 και ώρα 1:05 έγινε σεισμική δόνηση εντάσεως 5,2 R στον Β. Ευβοϊκό, 30 χλμ. περίπου Β.Δ. της Χαλκίδας. Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, στις 1:09.
Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ήταν άμεση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα πολιτικής προστασίας κινητοποίησε τις υπηρεσίες, εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.
Υπήρξε ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα με την Διεύθυνση Π.Π. της Περιφέρειας και τη Διεύθυνση Π.Π. της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Ακολούθησε ενδελεχής επικοινωνία με τους Δημάρχους και τους υπευθύνους Π.Π. των Δήμων Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας,  Διρφύων – Μεσσαπίων, Ιστιαίας - Αιδηψού και Χαλκιδέων  και συνεννόηση για τις απαιτούμενες ενέργειες σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης σεισμού.
Σε καμία περιοχή της Εύβοιας δεν καταγράφηκαν ή αναφέρθηκαν εμφανείς βλάβες σε κτίρια και άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές υποδομές.
Προκλήθηκε μικρή πτώση βράχων στη θέση «Παναγιά» της επαρχιακής οδού Στροφυλιάς – Λίμνης και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο, αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία.
Τις πρώτες πρωινές ώρες  έγιναν έλεγχοι στα σχολεία των  Δήμων της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας από τους μηχανικούς των Δήμων, από τους οποίους δεν προέκυψαν κάποιες ζημιές. Παράλληλα έγινε μακροσκοπικός έλεγχος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Η κατάσταση ετοιμότητας, αλλά και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα παραμείνει μέχρι να επέλθει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.