Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΝΑΚΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων συναντήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας " Ο Κατσαντώνης" και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εκδήλωση προς τιμή του Σαρακατσάνου τραγουδιστή Κώστα Νάκα.
Η απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ήτανε να πραγματοποίηση αυτή την εκδήλωση στη περιοχή όπου γεννήθηκε και ξεκίνησε ο Κώστας Νάκας στα πρώτα του χρόνια την Λάρισα και την Επαρχία Αγία έτσι πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους την εκδήλωση.
Οι διοικήσεις και των τριών Συλλόγων συμφωνώντας και θέλοντας να αποτιμήσουν τιμή στο Σαρακατσάνο τραγουδιστή θα βάλουν τα δυνατά τους η εκδήλωση να έχει το κύρος και την επιτυχία που αρμόζει στη μνήμη του Κώστα Νάκα.
Έχοντας ως γνώμονα την πλούσια μουσική κληρονομιά πού έχει αφήσει στο Σαρακατσάνικο ο Κώστας Νάκας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο Ωδείο της Λάρισας η συγκεκριμένη εκδήλωση.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα χωρισθεί σε δύο μέρη.
Το πρώτο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της ζωής και του έργου που έχει αφήσει ως κληρονομιά στους Σαρακατσάνους ο Κώστας Νάκας
και το δεύτερο μέρος θα είναι το συναυλιακό κομμάτι με τραγούδια που έχουν πρωτοτραγουδηθεί από το Κώστα Νάκα και θα το επιμεληθεί ο αχώριστος φίλος και συνάδελφός του Νίκος Γιαννακός.
Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισαν να ξανανταμώσουν σύντομα για την επίλυση όλων των θεμάτων που θα προκύψουν στα πλαίσια αυτής της μεγάλης εκδήλωσης.
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Με εκτίμηση
ο Γ. Γραμματέας του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ
Δερβίσης Ανδρέας