Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ» Από τις εκδόσεις “ΙΡΙΣ - Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ” κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή, με τον παραπάνω τίτλο.





    Πρόκειται για μια συνταρακτική μυθιστορηματική βιογραφία μιας Αλεξανδρινής στην καταγωγή τροτέζας. Μέτοικος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αρχές δεκαετίας του '30, σε βρεφική ηλικία ήρθε στην Αθήνα η πανέμορφη Μαριγώ με την χήρα μάνα της, σε μια εποχή, που ο τόπος βίωνε δραματικές στιγμές. Στον αέναο αγώνα της επιβίωσης, ανάμεσα σε συνταρακτικά γεγονότα, κακοτυχιές, ανεκπλή-ρωτους έρωτες και πλεκτάνες, μαστιγώνει το παρόν της και σέρνεται στην πορνεία λίγο πριν τον πόλεμο. Παρά την σκληράδα, τα άγρια ήθη, τους πόθους και τα πάθη της Κατοχής, του εμφύλιου και αργότερα, συνέχισε με σφρίγος και ορμή το άχαρο και δύσκολο επάγγελμά της. Με αυτοθυσία και πάθος στήριξε φτωχούς και ανήμπορους του συνοικισμού της στα Πετράλωνα στους δίσεχτους καιρούς, χωρίς καμία διάθεση επίδειξης. Τα άσχημα παιχνίδια της ζωής και της μοίρας δεν την λύγισαν. Κατόρθωσε να ξεπεράσει το κατώφλι του 21ου αιώνα χωρίς μελοδραματισμό, τύψεις και οδυρμούς. Οι ήρωες είναι αρκετοί κι ο καθένας τους εμφανίζεται στην ώρα του, γέννημα της ταραγμένης του εποχής. Η Αλεξανδρινή των ανέμων λίγο πριν τα στερνά της συγχώρεσε αρκετούς, που την πρόδωσαν και την πίκραναν, όχι όμως κι αυτούς που την ταπείνωσαν..!
    Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την 3-11-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00' στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

(Διάθεση βιβλίου από τις
εκδόσεις - βιβλιοπωλείο ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ - Ασκληπιού 7 - Αθήνα.
Τηλ/φάξ : 210-3638363).-