Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΜΑ: «Κενά Νηπιαγωγείων» Δήμος Αγράφων με τη μη λειτουργία δύο Νηπιαγωγείων, αυτών των Αγράφων και της Γρανίτσας,




ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο

Κοιν.:
1. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
κ. Αθανάσιο Κυριαζή
2. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας
κ. Αθανάσιο Τσαπρούνη

ΘΕΜΑ: «Κενά Νηπιαγωγείων»


Κύριε Υπουργέ,
Δια του παρόντος θα ήθελα να σας ενημερώσω εγγράφως, πως μετά το υπόμνημα που κατέθεσα αυτοπροσώπως στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Καρπενήσι στις 28/10/2013 και τη λεπτομερή συζήτηση που είχαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος Αγράφων με τη μη λειτουργία δύο Νηπιαγωγείων, αυτών των Αγράφων και της Γρανίτσας, δυστυχώς από πλευράς Υπουργείου μέχρι και σήμερα δεν λάβαμε επισήμως καμία απάντηση.

Σε συνάντηση που είχαμε και με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας κ. Τσαπρούνη μας απάντησε ότι δεν υπάρχουν Νηπιαγωγοί να καλύψουν τις θέσεις, με αποτέλεσμα η μια μαθήτρια της Γρανίτσας να μεταφέρεται στο Νηπιαγωγείο Ραπτοπούλου, ενώ ο μικρός μαθητής των Αγράφων να μαθαίνει τα πρώτα του γράμματα από τις φιλότιμες προσπάθειες της Δασκάλας του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Αγράφων.
Παρά τις αντιδράσεις μας και τη δυσαρέσκειά μας που δεν καλύφθηκαν οι θέσεις, ανεχτήκαμε τις αποφάσεις του Υπουργείου, αλλά οι νέες εξελίξεις που διαδραματίζονται δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.
Εδώ και ένα μήνα περίπου και εν μέσω της σχολικής χρονιάς, το Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας, στο οποίο φοιτούν 5 νήπεια, έμεινε στον «αέρα», καθώς η Νηπιαγωγός για προσωπικούς της λόγους, έφυγε με άδεια, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να μείνουν χωρίς Νηπιαγωγό.

Παρά τις όποιες οχλήσεις μας ως Δήμος Αγράφων και τις έντονες αντιδράσεις των γονιών, αλλά και ολόκληρου του χωριού, μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν καλύφθηκε η θέση, αλλά δεν υπήρξε και καμία επίσημη απάντηση για το τι μέλει γενέσθαι.
κ. Υπουργέ,
Επειδή το μέλλον αυτού του τόπου είναι τα παιδιά του, σας παρακαλώ, όπως δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία να δείτε το θέμα και άμεσα να καλύψετε το κενό, με νέα Νηπιαγωγό που θα διορίσετε στο Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας.
Δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη παρέμβαση ή υποβάθμιση στα σχολεία του Δήμου Αγράφων, γιατί τα παιδιά αυτού του τόπου, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και τους αξίζει η ίσα αντιμετώπιση και έχουν το ίδιο δικαίωμα στην Παιδεία.
Κύριε Υπουργέ, ελπίζοντας ότι θα ενεργήσετε άμεσα επί του θέματος περιμένουμε την επίσημη απάντησή σας και ευελπιστούμε να μην ισχύσει και στην περίπτωση αυτή η λαϊκή ρήση «στου κωφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα…».   

Με τιμή,  

Η Αντιδήμαρχος

Φεγγούλη Βασιλική